CENTRUL DE TRATAMENT UROANDROMED TIMISOARA
TEL 0256/292447
Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

TRATAMENTE - BOLI CU TRANSMITERE SEXUALA TIMISOARA UROANDROMED TIMISOARA TEL 0256 292447

 

candidoza vulvovaginala

Candidoza vulvo-vaginala
Candidoza vulvo-vaginala este o infectie provocata de ciuperca Candida albicans (ea face parte, in cantitati mici, din flora normala a organismului uman: orofaringe, vagin, intestin).

Principalele simptome sunt reprezentate de pruritul (mancarimea) si iritatia vulvara. De obicei, secretia vaginala si mirosul nu sunt alterale insa apar semne de eritem (roseata), edem si fisuri vulvare.
Secretia vaginala are un aspect albicios sau branzos si este slab aderenta la mucoasa.
80% din cazurile de imbolnavire sunt determinate de Candida albicans si doar 20% din cazuri de alte specii de Candida.

Daca o femei are infectie cu Candida albicans, partenerul acestei poate dezvolta o dermatita candidozica a penisului (simptomatica).
Fungii pot fi evidentiati prin examenul microscopic al secretiei vaginale (coloratie Gram). Se poate face si cultura, care este mai sensibila in stabilirea diagnosticului; cultura poate evidentia colonizarea mucoasei cu Candida, la femeile asimptomatice.

In general ph-ul secretiilor este acid (mai mic de 4,5) fara a prezenta un miros aromat. Eroziunile si fisurile vulvare din candidoza, pot fi uneori confundate cu manifestarile herpesului genital.

Terapia se aplica doar in cazul in care infectia este simptomatica., prin administrarea intravaginala de antibiotice imidazolice (miconazol sau clotrimazol) timp de sapte zile.

Automedicatia (in caz de recurenta) se recomanda doar femeilor cu semne tipice de candidoza (prurit vulvar), diagnosticate anterior cu vulvo-vaginita fungica.

De asemenea, se poate face tratament cu administrare orala, a unei doze unice de fluconazol (150 mg).

Prelungirea terapiei se face numai in cazurile severe de candidoza.

Reaparitia frecventa a infectiei, orienteaza catre existenta unor boli sistemice, cum ar fi diabetul zaharat sau infectia HIV
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one